Muut tuoteryhmät

LVI-TUOTTEET

KOMPOSTORIT

Hinnat Euroissa ja sisältävät arvonlisäveron 22%.

Kompostointi on luontoystävällisyyttä. Saat tuotettua paljon ravinnerikasta maa-ainesta puutarhaasi.

TARA Globe

TARA kompostori on varma valinta. Valmistettu Suomessa säänkestävästä PE-muovista. Globen kapasiteetti on 310 litraa ja välikappaleella siihen saa mahtumaan kokonaiset 470 litraa. Pohjassa ilmakanavat, josta tarpeellinen happi pääsee sisälle. Kansi on muotoiltu siten, että lämmenneen ilman kosteus tiivistyy vedeksi ja valuu takaisin parantaen siten kompostoinnin tulosta.
15 mm:n lämpöeristys.

Mitat: Korkeus 63 cm, Halkaisija 100 cm.
Väri: Vihreä

Tuotenumero: 551067
Hinta: -


| TILAUSKAAVAKE |

TARA Lahti - ympärivuotiseen kompostointiin

Lahti- kompostorin tilavuus on 245 litraa ja siinä on alumiininen pohjaritilä sekä säätyvä, eristetty välikansi.

Kompostorissa on liitäntä suotovesille, joten ylimääräinen neste voidaan valuttaa ulos.
40 - 60 mm:n eristys.

Mitat: Korkeus 90 cm, Halkaisija 79 cm
väri: Vihreä

Tuotenumero: 551072
Hinta: -


| Ylös |

TARA Bio Life kuivikeaine

TARA Bio Life kuivikeaine on sekoitus turvetta ja haketta.

Tämä yhdistelmä tehostaa ja stabilisoi kosteutta ja toimii kompostin kuohkeuttajana. Kosteus ja kuohkeus on tärkeää kunnon kompostoinnille.

Bio Life toimitetaan 50 litran säkeissä.

Tuotenumero: 551065
Hinta: -


| Ylös |

Roslag kompostisarja

Sarja käsittää kaksi kompostoria, kummankin tilavuus on 500 litraa. Kun ensimmäinen säiliö on täynnä, otetaan toinen käyttöön.

Mahdollisuuksien mukaan, voidaan säiliöt kaivaa osittain maahan. Soveltuu erinomaisesti käytettäväksi Pacto tai Sanitoa käymälöihin.

Tuotenumero: 551085
Hinta: -


 

KOMPOSTOINTIIN LIITTYVIÄ NEUVOJA

Hyvä komposti vaatii huolehtimista ja hoitua. Kun kompostoit talous-, puutarha- ja käymäläjätettä saat vaivanpalkaksi multaa.
Kompostin pohjalle laitetaan ensin noin 15 cm kerros puutarha-ainesta, esim. oksia, jotta ilma pääsisi hyvin kiertämään kompostissa. Komposti tarvitsee happea, siksi on hyvä peittää jäte seosaineella kuten hakkeella, oksilla tai vastaavalla. Tämä tekee jätteen kuohkeammaksi sekä antaa hyvän kosteuslisän. Kompostia pitää pöyhiä vähintään 1 - 2 kertaa kuukaudessa, jotta taataan riittävä hapen määrä.

Mitä voidaan kompostoida ?
Kotitalousjätettä kuten kahvisuodattimia, teepusseja, hedelmä- ja vihannesjätettä, ruuantähteitä, lihaa, kalaa, äyriäisiä, käymäläjätettä jne. Mitä pienempikokoista jäte on, sen nopeammin kompostoituminen tapahtuu.
Puutarhajäte kuten lehdet, pienet risut, ruoho, rikkaruoho, havuneulaset jne. Kompostoitaessa sekä kotitalous- että puutarhajäte yhdessä, saadaan paras lopputulos.

Kompostin tyhjennys
Tyhjennys kannattaa suorittaa keväisin ja syksyisin. Jos kompostoirn yläosassa on kompostoitumatonta jätettä, otetaan se väliaikaiseti pois. Loput kompostorissa olevasta massasta laitetaan kummuksi jälkikompostointia varten (vähintään kahdeksi kuukaudeksi) ennen käyttöä. Puhdistuksen jälkeen (huuhdellaan vedellä) laitetaan pohjalle uusi kerros oiksia. Oksien päälle laitetaan kompostoitumaton aines (ei valmis) ja aloitetaan uusi kompostointi.

Näin käytätä valmista kompostia
Valmis komposti on viimeinen kohta talous/puutarhajätteen kierrätyksessä. Muista silti, että komposti on erittäin ravinnerikasta. Se ei sovellu suoraan käytettäväksi istutukseen eikä siihen saa kylvää. Käytä sitä joko maan parannusaineena tai lannoitteena.

| Ylös | | TILAUSKAAVAKE |

Trukkiakut ja varaajat